Thursday, April 16, 2015

LAUNDRY PRE WASH BY COSWAY...

Sebagai seorang mama yang bekerja aq memang la mempunyai masa yang amat terhad.. Walaupun pada hakikatnya waktu bekerja adalah dari kul 8.00 pagi hingga 5.00 petang, tapi jam 5.00 petang blm tentu lagi aq blh angkat kaki dari opis.. Kekangan keje yang kadangkala menuntut aq untuk balik lebih lewat dari sepatutnya... Biase paling lewat pun pukul 6.30 petang la.. Lagi2 macam sekarang hospital aq dh beri kemurahan dengan budget yang melimpah ruah... Utk pembangunan hospital almost RM2.6 juta... Untuk bekalan aset plak dekat RM12juta.. Masak la aq nk proses sebutharga n tender bagai... Mujur la nk balik umah x  payah nk menempuh jammed bagai kn... Yelah kita ni duk kt bandar kecik jek.

Bila sampai umah jek start la nk mulakan list kerja umah plak... Kemas ape yang patut.. Pastu planning nak masak ape.... Amek masa dok pikir nk kuarkan lauk n sayo ape dari fridge... Keluarkan baju anak2 dari beg sekolah n beg umah pengasuh... Belek2 dulu kot2 ade bendaasing dalam kocek baju... biase mmg ade la pemadam pensel, kertas ler.... daun2 ler.. Pastu baru boleh cuci baju.. Walaupun cuci baju ni sepenuhnye keje washing machine, tp sebelum tu kena la belek2 nk tgk kotoran mana yang degil.. Kalau tengok kt gambo bawah tu memang la tu kotoran yang paling DEGIL..
baju bajan anak2 yg kotor itu... hu3...
Tapi dengan adanya Laundry pre wash dari cosway ni mmg la byk membantu aq... Walaupun aq ni member cosway tp x pnh tau pn pasal benda alah ni. Sekali sorang member kirim tolong beli baru la aq tau kegunaannye... Kebetulan plak blogger famos amos CTLIYANA pn guna jgk benda alah ni.. X dinafikan keberkesannya coz memang berkesan... Sembur jek kt tmpt kotoran degil then biar seminit pastu blh la terus cucian mesin... Yang penting semburan ni x memudarkan warna pakaian..


Yang penting harganya x la mahal mana... Biasa klu offer memang la ok sbb kalau x silap time offer bli 2 free 1 dgn hrga rm9.50 kot... :-) Boleh la standby kt umah....

PROMOTE BARANG COSWAY KE?????  :-)




1 comment:

  1. memang bagus sangat prewash nih.. memang spare kat umah sekali ngan sabun serbuk yang kotak merah tuh.. Eyda guna untuk basuh baju sekolah anak.. memang putih berseri laa baju sekolah diaorang..

    ReplyDelete